Ads 468x60px

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Μιλήστε φθηνά με Skype.

Το Skype είναι ένα πρόγραμμα-υπηρεσία μέσω του οποίου προσφέρεται η δυνατότητα τηλεφωνίας μέσω Internet (Voice Over IP), παρακάπτοντας τις κλασσικές γραμμές. Φανταστείτε κάτι σαν το ΜSN Messenger αλλά με πολύ περισσότερες δυνατότητες επικοινωνίας...
Αρχικά ήταν για επικοινωνία από H/Y σε Η/Υ. Πλέον προσφέρει κλήσεις σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, σε οποιοδήποτε δίκτυο τηλεφωνίας, σταθερής και κινητής, με χαμηλές χρεώσεις, Instant Messenger, δυνατότητα αποστολής SMS, αποστολής αρχείων και δυνατότητα συνδιάσκεψης.
Διατίθεται σε εκδόσεις για Windows, Mac και Linux όπως επίσης και για τις πλατφόρμες φορητών συσκευών Android, iOS και Symbian. H σύνδεση που παρέχει μεταξύ των χρηστών γίνεται μέσω Peer-to-Peer άμεσων συνδέσεων, χωρίς την διαμεσολάβηση διακομιστών .

Για να χρησιμοποιήσετε το Skype, χρειάζεστε τρία μόνο πράγματα:
  1. Έναν υπολογιστή/κινητό με πρόσβαση στο Internet.
  2. Την δωρεάν εφαρμογή Skype. Μπορείτε να την κατεβάσετε από την διεύθυνση www.skype.com
  3. Μικρόφωνο και ακουστικά. Υπάρχουν πολλές επιλογές συσκευών ήχου, που κυμαίνονται από φτηνές λύσεις έως και λίγο τσουχτερές.
Αυτό είναι όλα. Για να μπορέσετε να πραγματοποιήσετε την πρώτη σας κλήση, απλά κατεβάστε το πρόγραμμα Skype και μέσω του Internet δημιουργήστε ένα όνομα Skype για τον εαυτό σας, δοκιμάστε την σύνδεση ήχου και μικροφώνου που έχετε συνδέσει στον υπολογιστή σας και είστε έτοιμοι. Μπορείτε να μιλήσετε με φίλους χρήστες του Skype σε όλο τον κόσμο χωρίς χρονικά όρια και χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε.

Εάν, ωστόσο, ενδιαφέρεστε ια κάτι περισσότερο από τη βασική υπηρεσία, θα πρέπει να πληρώσετε κάποιο χρηματικό ποσό. Το Skype είναι δωρεάν όταν μιλάτε με άλλους χρήστες του Skype. Τι γίνεται όμως όταν θα πρέπει να καλέσετε κάποιον που δεν χρησιμοποιεί υπολογιστή; Με μια μικρή χρέωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την δυνατότητα SkypeOut για κλήση από τον υπολογιστή προς ένα συμβατικό τηλέφωνο. Το κόστος κυμαίνεται, ανάλογα εάν το τηλέφωνο που θέλετε να καλέσετε βρίσκεται στην ίδια χώρα με εσάς και ανάλογα με την διάρκεια της συνομιλίας. Αντίστοιχα κάποιος που δεν διαθέτει Skype μπορεί να σας καλέσει με τη χρήση της δυνατότητας SkypeIn. Καλώντας σας σε έναν συμβατικό αριθμό που έχετε δηλώσει ο οποίος εκτρέπει την κλήση στον υπολογιστή σας, όπου κι αν βρίσκεστε. Η δυνατότητα SkypeIn όπως και η δυνατότητας SkypeOut έχει κάποιο κόστος.

Το Skype είναι πολύ εύκολο στην χρήση. Είναι εκπληκτικό, τόσο για προσωπική επικοινωνία όσο και για επαγγελματικό εργαλείο. Ένα από τα θαύματα αυτής της τεχνολογίας είναι ότι οποιοσδήποτε από εσάς μπορεί να πραγματοποιήσει μια κλήση συνδιάσκεψης, ακόμα και εάν βρίσκεστε όλοι σε διαφορετική πόλη ανά τον κόσμο. Μπορείτε να ανταλλάξετε μια παρουσίαση PowerPoint σχετικά με κάποιο Project της εταιρείας σας, ενώ βρίσκεστε σε συνδιάσκεψη.

Τέλος, σχετικά με την ασφάλεια στις επικοινωνίες σας, όλες οι συζητήσεις, οι μεταφορές αρχείων και οι συνομιλίες που πραγματοποιούνται μέσω Skype είναι ασφαλείς και κρυπτογραφημένες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου