Ads 468x60px

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Ζεσταθείτε με...πάνελ υπέρυθρων.

Η Υπέρυθρη Θέρμανση είναι μια σχετικά νέα τεχνολογία εκπομπής υπέρυθρης θερμότητας, ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος με αυτή που εκπέμπει ο ήλιος, αλλά και το ίδιο το ανθρώπινο σώμα. Η εκπομπή αυτής της ενέργειας ( FIR 6-15 micron ) είναι επίσης γνωστή και ως Βιογενετική Ενέργεια, ενώ έχει επιστημονικά αποδειχθεί η ευεργετική της επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό. Πρόκειται για μια τεχνολογία που...
επιτρέπει την απευθείας θέρμανση των στερεών σωμάτων, είτε οργανικών, είτε ανόργανων (ανθρώπων, ζώων και αντικειμένων), χωρίς την ανάγκη θέρμανσης του ενδιάμεσου αέρα. Κατά συνέπεια, οι απώλειες της θερμικής ενέργειας είναι πρακτικά μηδενικές, αφού η Υπέρυθρη Θερμότητα μεταφέρεται ομοιογενώς στα σώματα, ακόμη κι αν δεν υπάρχει ενδιάμεσος αέρας.

Πλεονεκτήματα Υπέρυθρης Θέρμανσης:
    - Μεγάλη οικονομία στην θερμανση σε σχεση με τους συμβατικους τρόπους θερμανσης (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, A/C). Μπορείτε να θερμάνετε τον χώρο σας με ενα πάνε που καταναλώνει 600-800 Watt.
   - Υγιεινή θερμανση, ευεργετικές ιδιότητες για τον άνθρωπο (κυκλοφορία αίματος, ρευματισμοί, αρθρίτιδες, μυικοί πόνοι, αδυνάτισμα) 
     - Στεγνώνει την υγρασία και δεν υπάρχει φθορά και διάβρωση στους τοίχους 
     - Χαμηλό κόστος κτήσης και μηδενικό συντήρησης 
     - Εξοικονόμηση ενέργειας, μηδενική εκπομπή ρύπων, προστασια περιβάλλοντος 
    - Δεν απαιτούνται πρόσθετες εργασιες εγκατάστασης και δημιουργεί μια ευχάριστη και ανεκτή αίσθηση θερμοτητας 
    - Αισθητική χώρου, διακοσμούν και ομορφαίνουν τον χώρο σας καθώς υπάρχει η δυνατότητα εκτύπωσης διαφόρων σχεδίων και χρωμάτων στην επιφάνεια του πάνελ. 

Διατήρηση της θερμότητας ακόμη και μετά από αερισμό του χώρου
:
Τα συμβατικά μέσα (καλοριφέρ , air condition κτλ.) βασίζονται στη θέρμανση του αέρα . Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μόλις ανοίξετε τα παράθυρά σας, ο θερμός αέρας του χώρου να χάνεται άμεσα με συνέπεια την άμεση απώλεια της θερμοκρασίας ενός χώρου. Σε αντίθεση η Υπέρυθρη Θέρμανση δεν επηρεάζεται από τον αέρα του χώρου , απορροφάται από τα δομικά στοιχεία και τα αντικείμενα και παραμένει σε αυτά με συνέπεια να μην έχουμε άμεση απώλεια των επιπέδων θερμοκρασίας ενός χώρου.. Η Υπέρυθρη Θέρμανση στεγνώνει την υγρασία των δομικών στοιχείων με αποτέλεσμα τη σταθεροποίηση και διατήρηση της θερμοκρασίας ενός χώρου με μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.
Πως η υπέρυθρη θέρμανση μειώνει την υγρασία στο χώρο:
Η υγρασία μεταφέρεται από τον ζεστό αέρα στους ψυχρότερους τοίχους. Με τα υπέρυθρα θερμαντικά σώματα έχουμε θέρμανση όλων των επιφανειών του χώρου χωρίς περιμένουμε να ζεσταθεί ο αέρας . Έτσι, τα δομικά στοιχεία του χώρου θερμαίνονται και εσωτερικά, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην υγροποιείται ο αέρας στην επιφάνειά τους, αλλά και να στεγνώνει η όποια υγρασία είχε παγιδευτεί στο εσωτερικό τους. Το μόνο ποσοστό υγρασίας που μένει στο χώρο αφορά στον αέρα, ο οποίος δεν ξεραίνεται, αλλά αντίθετα παραμένει υγρός και υγιεινός. 

Τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης χρησιμοποιούνται ήδη εδώ και μια δεκαετία σε χώρες με πολύ κρύο και υγρασία, όπως Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Καναδά και αλλού ως κύρια θέρμανση.

Με μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο, μπορείτε να βρείτε πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τύπο θέρμανσης.

1 σχόλια:

  1. Έχω αγοράσει ένα τέτοιο πάνελ 800 Watt. Απλά το βάζεις στην πρίζα και ξεκινάει να στελνει ζέστη. Δεν ιδρώνεις κιόλας, αλλά κάνει δουλειά. Αφορά εστιασμένο χώρο, πχ το σαλόνι ή τη κρεβατοκάμαρα...δεν ζεσταινει όλο το σπιτι. Εγω έχω γκαρσονιέρα οπότε με βολεύει πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή