Ads 468x60px

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Πούλα...ηλεκτρονικά!

Το ηλεκτρονικό εμπόριο και οι αγορές μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων (e-shop) αποτελούν τη νεα πραγματικότητα και κυρίως σε χώρες του εξωτερικού είναι πολύ διαδεδομένες. Αν και στην Ελλάδα το ποσοστό των ηλεκτρονικών αγορών σε σχέση με τις αγορές που λαμβάνουν χώρα σε φυσικά καταστήματα είναι ακόμα πολύ μικρό, το ποσοστό αυτό συνεχώς αυξάνει.

Οι καταναλωτές μπορούν πλέον μέσα σε λίγα λεπτά να...
αναζητούν προϊόντα οn-line, να συγκρίνουν τις τιμές των προϊόντων μεταξύ διάφορων ecommerce sites, να διαβάζουν κριτικές άλλων αγοραστών και να μοιράζονται τις εμπειρίες / ερωτήσεις / αγορές τους με άλλους χρήστες!

Ο Έμπορος που κάνει ηλεκτρονικό εμπόριο, έχει τα παρακάτω πλεονεκτήματα:
  • Ελάχιστη επένδυση για την κατασκευή του e-shop (συγκριτικά με το άνοιγμα ενός μαγαζιού).
  • Ελάχιστα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης (σε σχέση με ένα φυσικό κατάστημα).
  • Δυνατότητα μειωμένων τιμών σε σχέση με ένα φυσικό κατάστημα.
  • Άμεση εικόνα των παραγγελιών / πωλήσεων κ.α. μέσω αναφορών.
  • Παροχή 24ωρης εξυπηρέτησης πελατών (και όλη την εβδομάδα).
  • Μεγάλη ευελιξία στη διαχείριση των προϊόντων / προσφορών / πελατών.
  • Σύγχρονα εργαλεία marketing (συνδυασμένες πωλήσεις, εκπτωτικά κουπόνια, newsletter κλπ).

Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα είναι οτι εφόσον το ηλεκτρονικό  κατάστημα είναι και ξενόγλωσσο, ο ιδιοκτήτης του έχει εκατομμύρια δυνητικούς πελάτες απο πολλές χώρες και όχι μόνο τα άτομα που θα περάσουν έξω απο το κατάστημά του.Συνεπώς, εάν σκέφτεστε να ανοίξετε κάποιο κατάστημα, επιχειρήστε να "τρέξετε" παράλληλα και κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Παρακάτω υπάρχουν δύο διευθύνσεις ενδεικτικών ιστοσελίδων στις οποίες μπορεί κάποιος να δημιουργήσει το δικό ου on-line κατάστημα.

www.skroutzstore.gr

www.to-eshop.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ! ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΛΛΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΠΑΡΟΜΟΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΑΣ.

1 σχόλια:

  1. http://umarket.gr
    Διαδικτυακή επιχειρηση που δραστηριοποιειται στα Γιάννενα (Γιοσέφ Ελιγιά 16 και Αρσάκη)και απευθυνεται κυριως σε Γιαννιώτες. Δεν είναι ακριβώς ιστοσελίδα δημιουργίας on-line καταστήματος, αλλά στην πράξη κάπως έτσι λειτουργεί, δεδομένου ότι ο κάθε χρήστης προσφέρει τ' αντιείμενα που έχει προς πώληση. Με τη διαφορά ότι μεσολαβεί το umarket (με προμηθεια 15% στην τιμη πωλησης του είδους), οπότε ο αγοραστης βλέπει μόνο τα είδη και το umarket και όχι τον πωλητή. Το αντικείμενό τους είναι κυρίως μεταχειρισμένα είδη, αλλά υπάρχουν και αρκετά καινούρια (ιδιαίτερα δημιουργίες των ίδιων των πωλητών). Ειναι επομενως κατάλληλο για όσους θέλουν να προωθήσουν τα προϊόντα παραγωγής τους (χειροποίητα κοσμήματα, καλλυντικά, έργα τέχνης κλπ). Με κάθε επιφύλαξη, γιατί δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμη (μου το πρότειναν, όμως, φίλοι που το χρησιμοποιούν για να διαθέτουν προϊόντα παραγωγής τους κι εμπιστεύομαι απόλυτα την κρίση τους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή