Ads 468x60px

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ζεσταθείτε φθηνά με πέλλετ!

Το κεφάλαιο φθηνή θέρμανση είναι πολύ μεγάλο ώστα να εξαντληθεί σε μία και μόνο ανάρτηση.
Με την κατακόρυφη αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, σχεδόν όλα τα ελληνικά νοικοκυριά ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης. Τελευταία έχουν ακουστεί πάρα πολλοί εναλλακτικοί τρόποι θέρμανσης. Στην παρούσα ανάρτηση θα γίνει μια αναλυτική παρουσίαση του πέλλετ...

ΠΕΛΛΕΤ: Τα pellet (συσσωματώματα) είναι ένα καύσιμο αποτελούμενο από ξύλο, απαλλαγμένο από κάθε υγρασία, συμπιεσμένο σε μικρούς κυλίνδρους χωρίς καμιά προστιθέμενη συγκολλητική ουσία. Η θερμιδική απόδοση των pellet ανέρχεται στα 4200 kcal/kg.
Τα pellet είναι μικροί κύλινδροι διαμέτρου 6-8 mm με μήκος περίπου 10-25 mm και χρώμα εξαρτώμενο από την πρώτη ύλη που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή τους.
Τα pellets είναι στερεά καύσιμα που παράγονται με μηχανική επεξεργασία βιομάζας. Με λίγα λόγια, χωρίς την παραμικρή προσθήκη χημικών ουσιών, αξιοποιούνται φυτικής προέλευσης υλικά που κατά την καύση τους απελευθερώνουν ουσιαστικά όσο διοξείδιο του άνθρακα έχουν απορροφήσει κατά την διάρκεια της ζωής τους με αποτέλεσμα να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Λόγω της κυλινδρικής φόρμας, της στιλπνής επιφάνειας και του μικρού μεγέθους, τα pellets συμπεριφέρονται όπως ένα υγρό, διευκολύνοντας την μεταφορά τους και την αυτόματη τροφοδοσία του λέβητα ή της σόμπας pellet.
Η τροφοδοσία της εγκατάστασης μπορεί να γίνει είτε με συσκευασίες σάκων 15 κιλών είτε με μεγάλες συσκευασίες 500-1000 kg. Η υψηλή ενεργειακή πυκνότητα και η ευκολία της χρήσης καθιστούν αυτό το φυτικό και περιβαλλοντικά ασφαλές καύσιμο, ενδεικνυόμενο για χρήση σε κάθε μεγέθους αυτόματα συστήματα θέρμανσης.

Μια εγκατάσταση συστήματος καύσης pellets για κεντρική θέρμανση, αποτελείται από τα παρακάτω μέρη:
• Λέβητας και καυστήρας
• Αποθήκη καύσιμης ύλης
• Σύστημα τροφοδοσίας
• Κεντρικό ρυθμιστικό μηχανισμό
• Εάν απαιτείται, σύστημα παραγωγής ζεστού νερού θέρμανσης

Επίσης μπορεί κάποιος να προμηθευτεί μια σόμπα πέλλετ για προσωπική χρήση η οποία μπορεί να ζεστάνει ένα διαμέρισμα με χαμηλό κόστος. 

Κάποιος μπορεί να αποσβέσει το κόστος αγοράς της σόμπας ή του λέβητα πέλλετ μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας! 

Με μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο, μπορεί κάποιος να βρεί μεγάλο αριθμό εταιρειών που προσφέρουν σόμπες και λέβητες πέλλετ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου