Ads 468x60px

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Σπούδασε απο τον υπολογιστή σου με Coursera!

Πρόκειται για μια προσφάτως ιδρυθείσα εκπαιδευτική εταιρία αφιλοκερδούς χαρακτήρα, στην οποία συμμετέχουν 33 (μέχρι στιγμής) μεγάλα πανεπιστήμια, ακαδημαϊκοί και άλλοι συνεργάτες, η οποία παρέχει 207 δωρεάν μαθήματα ακαδημαϊκού επιπέδου εξ αποστάσεως μέσω της αντίστοιχης ιστοσελίδας. Διαθέτει 20 θεματικές ενότητες. Τα μαθήματα...
είναι συνήθως βραχυπρόθεσμα (5 - 11 εβδομάδες), δεν απαιτούν μεγάλη εμβάθυνση σε προαπαιτούμενους τομείς, όπως είναι τα μαθηματικά, και τα περισσότερα συνοδεύονται με τεστ και ασκήσεις με βαθμολόγηση. Μετά την επιτυχή παρακολούθηση ενός μαθήματος (course), ο σπουδαστής (courserian) συνήθως λαμβάνει μέσω ταχυδρομείου ένα πιστοποιητικό, υπογεγραμμένο από τον καθηγητή, ότι παρακολούθησε το μάθημα επιτυχώς το οποίο μπορεί να το προσθέσει στο βιογραφικό του σημείωμα. Η επίσημη γλώσσα των μαθημάτων είναι η αγγλική και θα πρέπει να διαθέτετε αρκετά καλή γνώση της γλώσσας. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα χρειαστείτε 4-8 ώρες μελέτης την εβδομάδα για όσο διαρκεί η κάθε σειρά, κάτι το οποίο είναι μηδαμινό μπροστά στην επικαιροποιημένη γνώση που το coursera προσφέρει. Το Coursera έχει απίστευτα ανοδική πορεία. Ήδη από τον Φεβρουάριο του 2012 που ξεκίνησε είναι εγγραμμένοι σε αυτό περίπου ενάμισι εκατομμύριο φοιτητές και ο αριθμός των πανεπιστημίων που συμμετέχουν αυξάνεται.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εφόσον αποφασίσετε να παρακολουθήσετε κάποιο course, θα πρέπει να ξέρετε οτι θα είναι πολύ απαιτητικό! Δεν είναι κάτι που κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση της ιστοσελίδας είναι:

www.coursera.org



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου